Arenga Palmsuiker. 100 gram

€2,50

In winkelwagen:
Biologische Arenga palmsuiker

Onze Arenga palmsuiker is een biologische kokossuiker met een karamelachtige smaak. Deze palmsuiker bevat in vergelijking met geraffineerde witte suikers heel wat meer voedzame stoffen. Bovendien levert de Arengapalm een milieuvriendelijk product met een beperkte impact op de Indonesische natuur. Het is dan ook een perfect alternatief voor kristal- of andere palmsuikers.

Milieuvriendelijke productie

Een volwassen Arengapalm produceert 20 tot 30 liter sap per dag. Het aftappen van dit sap is onschadelijk. De aanmaak van nieuwe kokosnoten wordt er niet door verstoord. Dit in tegenstelling tot andere palmsoorten, die sterk lijden onder de suikerproductie en steeds minder kokosnoten voortbrengen.

Palmsuiker of kokosbloesemsuiker?

Uitgezonderd het productieproces hebben Arenga palmsuiker en kokosbloesemsuiker heel wat gemeen. Beide hebben een lage glycemische index (GI) van 35 à 40. Ter vergelijking: gewone kristalsuiker heeft een GI van 70. Ook wat betreft zoetkracht zijn Arenga palmsuiker en kokosbloesemsuiker vergelijkbaar (ongeveer even zoet als tafelsuiker). Zelfs de calorische waarde van beide suikers is gelijk. Kortom: Arenga palmsuiker is een volwaardig en milieuvriendelijk alternatief voor zowel kristal- als kokosbloesemsuiker.
Copyright © 2019 Triskal Wellness & Art webshop. Powered by Zen Cart