Erythritol. 100 gram

€2,95

In winkelwagen:
Wat is erythritol?

Erythritol komt van nature voor in sommige vruchten, paddenstoelen en gefermenteerde producten zoals kaas. De zoetstof wordt verkregen met behulp van enzymen. De smaak is mild zoet en vergelijkbaar met die van de meeste zoetstoffen. Het lijkt op kristalsuiker en de zoetkracht is ongeveer 70% van die van suiker.

Onze erythritol is 100 % natuurlijk en vrij van additieven.

Is erythritol vrij van calorieën?

In landen zoals Japan en de VS staat op het etiket van erythritol dat deze zoetstof volledig vrij is van calorieën. Dit klopt in zekere zin, maar vraagt een extra woordje uitleg. Erythritol bevat veel minder calorieën dan gewone suiker, maar wordt vooral anders opgenomen dan andere zoetstoffen. In de spijsvertering wordt deze zoetstof opgenomen in de dunne darm en via de urinewegen uitgescheiden. Deze zoetstof hoeft dus niet langs de dikke darm te passeren. Daardoor neem je de calorieën van erythritol niet op. Daarom is het een unieke zoetstof.

Licht verteerbaar en geschikt voor diabeten

Erythritol wordt ook beter verdragen door onze spijsvertering. Bovendien beïnvloedt deze suikervervanger de bloedsuikerspiegel niet. Dit maakt van erythritol een uitstekend alternatief voor diabeten.

Gebruik van erythritol

Gebruik erythritol als vervanger voor suiker en andere zoetstoffen. De zoetkracht is 70 % van die van suiker. Gebruik daarom de hoeveelheid die je van suiker zou gebruiken maal anderhalf. Erythritol is gemakkelijk oplosbaar. Tijdens het oplossen heeft erythritol een koelend effect. Daarom gebruikt men erythritol om kauwgom te maken.

Erythritol is niet geschikt voor het maken van confituur, maar wel zeer geschikt om te bakken. Erythritol in kristalvorm is geschikt voor het bakken van kwarktaarten. Voor zanddeeg en filo deeg gebruik je erythritol in poedervorm.
Copyright © 2019 Triskal Wellness & Art webshop. Powered by Zen Cart