Kokosbloesemsuiker. 100 gram

€2,00

In winkelwagen:
Gula Java is grove kokosbloesemsuiker uit Java of de Filipijnen. Deze kokossuiker komt van de zoete nectar van de kokosbloesem. Dit kokosnectarsap is zoet en aromatisch. Het zoete sap wordt langdurig boven een houtvuur omgevormd tot een heerlijke, ongeraffineerde suiker. De harde blokken worden verpulverd tot zachte en korrelige palmsuiker met een lage glycemische index.

Ongeraffineerde kokosbloesemsuiker heeft een zoete smaak. Kokosbloesemsuiker heeft een subtiele zoete smaak die wat lijkt op die van ongeraffineerde, ruwe rietsuiker.

Gezonde voordelen van ongeraffineerde kokosbloesemsuiker

Deze kokosbloesemsuiker heeft geen raffinage, centrifugering of bleekproces ondergaan.

Waarom gebruik je kokosbloesemsuiker?

Kokosbloesemsuiker is een puur en ongeraffineerd product. Kokosbloesemsuiker is daarnaast ook de meest duurzame suiker volgens de FAO. Dit omdat een kokospalmplantage per oppervlakte meer suiker levert dan een rietsuikerplantage of een suikerbietenveld en dit met minder middelen.

Hoe kokosbloesemsuiker gebruiken?

Kokosbloesemsuiker heeft een lage smelttemperatuur en een hoge verbrandingstemperatuur. Hierdoor is het ideaal om te gebruiken in warme gerechten en in snoep. Het mengt bovendien zeer goed met vloeistoffen en met deeg, dus perfect om mee te bakken. Gula Java is een prima alternatief voor gewone riet- of bietsuiker, maar ook van agavesiroop, ahornsiroop of appeldiksap. Het is lekker in thee en bij gerechten, in gebak en desserts. Vervang gewone suiker door evenveel kokosbloesemsuiker in je gerechten. De zoetkracht is gelijk.
Copyright © 2019 Triskal Wellness & Art webshop. Powered by Zen Cart