Ze staan mooi in je ruimte en geven fijn licht af. Maar een Himalaya Zoutlamp doet meer dan dat.

Zoutlampen reinigen en ontsmetten de lucht

Dit is waarschijnlijk een van de meest bekende redenen waarom veel mensen een Himalaya Zoutlamp gebruiken. De Zoutlamp heeft de mogelijkheid om stof, pollen, sigarettenrook en andere onaangename geurtjes uit de lucht te verwijderen. Hoe is dit mogelijk? Het is tenslotte maar een gewone gloeilamp.

Himalaya Zoutlampen zuiveren de lucht door de kracht van hygroscopen. Ze trekken watermoleculen uit de omgeving en absorberen die, alle vreemde deeltjes worden in het zoutkristal getrokken. Als de lamp warm wordt dan verdampt het water en komt het terug in de lucht en de gevangen stofdeeltjes, pollen, rook enzovoorts blijven opgesloten in het zout.

Vermindert allergie en astma symptomen

Omdat de Himalaya Zoutlamp de microscopische kleine deeltjes stof, huidschilfers van huisdieren, schimmel en andere stoffen uit de lucht trekt, kan het plaatsen van een lamp in meerdere kamers in je woning zorgen voor een vermindering van je allergische symptomen.

Zelfs mensen die last hebben van astma zouden na een week of twee een groot verschil merken. Himalaya roze zout schijnt goed te zijn voor de luchtwegen er zijn zelfs inhalators met dit zout als bestanddeel.

Verlicht hoesten

Als de Himalaya Zoutlamp warm begint te worden, verandert de lading die er vrijkomt in de lucht. De meerderheid van de woningen in Nederland zijn gevuld met positief geladen ionen en die zijn jammer genoeg niet bijzonder goed voor de gezondheid. De positieve ionen worden gemaakt door een aantal dingen, maar de primaire bron voor de meeste komt van onze elektronica.

Een van de nadelen van het inademen van de positieve ionen in de lucht is dat de trilharen (microscopisch kleine haartjes) in de luchtpijp vervuilen, ze worden traag en werken niet meer zo goed om de verontreinigde deeltjes uit onze longen te houden. Als de Himalaya roze Zoutlamp aanstaat dan absorbeert deze de positieve ionen. Dit zal een gunstig effect hebben om je longen schoon te houden.

In een notendop gezegd: Naast het verwijderen van verontreinigingen uit de lucht helpt de Himalaya Zoutlamp ook je lichaam door de lucht efficiënt te filteren zodat er geen vreemde deeltjes ingeademd worden in je longen.

Verhoogt je energie niveau

Het maken van een ritje door het platteland met open ramen, tijd doorbrengen op het strand of op een camping zitten in de bergen zijn dingen die verkwikkend zijn voor de mens. Zelfs het nemen van een douche is al iets waar je energie van kunt krijgen. Het is geen toeval dat dit allemaal activiteiten zijn die ons blootstellen aan verhoogde concentraties van negatieve ionen. Deze negatieve ionen worden ook gegenereerd in de Himalaya Zoutlamp. Positieve ionen maken ons lichaam juist futloos.

Als je constant het gevoel hebt dat je moe bent en je weet niet waarom, probeer dan eens een Himalaya Zoutlamp in je woonkamer of slaapkamer te plaatsen. Na ongeveer een week kun je al verschil merken.

Neutraliseren van elektromagnetische straling

Tegenwoordig leven de meeste van ons in een soort oceaan van elektromagnetische straling die voortkomt uit onze elektronica (televisie, computer, mobiele telefoon, tablet, apparaten, etc). Hoewel het onzichtbaar is, kunnen de lange termijn effecten van blootstellen aan elektromagnetische straling ernstig zijn. Constante blootstelling aan deze straling zorgt voor stressverhoging en chronische vermoeidheid.

De Himalaya Zoutlamp helpt de negatieve ionen te neutraliseren. Een Himalaya Zoutlamp naast al je elektrische apparaten helpt om potentieel gevaar van elektromagnetische stralingen te verminderen.

Beter slapen

Een ander neveneffect dat voortvloeit van overmatig blootstellen aan positieve ionen in de lucht is je slaapverlies. Dit gebeurt omdat positief geladen deeltjes bloed en zuurstof naar de hersens verminderen, waardoor je dus onregelmatig zal slapen. De Himalaya Zoutlampen geven natuurlijke negatieve ionen af die kunnen helpen dit probleem te keren. Probeer daarom 1 lamp in je slaapkamer te plaatsen zodat de luchtkwaliteit verbetert.

De lamp geeft natuurlijk wel licht. Als je niet kan slapen als je kamer niet helemaal donker is, laat dan de lamp het werk doen voor je gaat slapen.

Verbetert je humeur en concentratie

Himalaya roze Zoutlampen zijn een geweldige manier om op natuurlijke wijze je stemming te verbeteren of om je te helpen ontspannen en tot rust laten komen aan het einde van de dag. De lampen zorgen ook voor concentratie.

Dit komt door de negatieve ionen die de lampen zenden naar het lichaam. Het verbetert de bloed- en zuurstof opname naar de hersenen en andere organen. Blootstelling aan een Zoutlamp kan het gehalte aan serotonine, een stof die je gelukkig laat voelen, in het lichaam verhogen.

Behandelt winterdepressie

Doordat de Himalaya Zoutlamp negatieve ionen genereert, zal je stemming en energie verbeteren. Het natuurlijke licht die de lamp afgeeft kan daarom ook helpen bij winterdepressies. Zeker als de dagen korter worden, zet dan gewoon een aantal Himalaya Zoutlampen aan!

Vermindert statische elektriciteit in de lucht

Hoewel dit in de eerste instantie niet lijkt op een gezondheid voordeel, is het vervelend als je in een statische omgeving bent. Statisch zijn veroorzaakt stress, schaamte en frustratie. Statisch zijn gebeurt wanneer je het het minst verwacht, als je de deurklink aanraakt, de hond of kat wilt aaien, je man of vrouw zoenen voor het slapen gaan en noem maar op.

Een bad hair day is als je statisch bent ook niet onontkoombaar, het kan zelfs gebeuren dat er een sok aan je trui blijft kleven zonder dat je het weet. Statische elektriciteit kan ook enorm pijn doen. De Himalaya roze Zoutlampen kunnen de geïoniseerde deeltjes neutraliseren.

Milieuvriendelijke lichtbron

Het laatste voordeel is ook meteen een van de belangrijkste, de lamp is milieuvriendelijk. De lampvoet wordt over het algemeen gesneden uit een duurzaam houtsoort zoals neem. De Zoutlamp gebruik je met een laag wattage lampje dat zeer weinig energie gebruikt en de waxinelichtjes van Himalaya Zout worden aangedreven door een brandend kaarsje.

Is het wat voor jou? Kijk in onze webshop!

Je vindt bij ons verschillende soorten Himalaya Zoutlampen en Himalaya waxinelichtjes. Kijk eens in onze webshop of kom gezellig langs in onze shop in de Herenstraat 89 in Oud Rijswijk.