Relatie therapie klinkt je misschien zwaar in de oren maar dat hoeft niet in alle gevallen zo te zijn. Relatie therapie is voor iedereen die, in welke relatie dan ook, de balans even kwijt is. Deze therapie die ik geef is dus niet alleen voor partners, maar ook voor relaties tussen familieleden of vrienden die op een of andere manier verstoord zijn.

Relatie goed in balans

Elke relatie, welke soort relatie dan ook, heeft soms behoefte aan wat balans en inzichten. De prioriteiten van een relatie goed in balans krijgen en houden zijn, de juiste vorm van communicatie vinden, op de juiste manier omgaan met de andere persoon, de triggers en valkuilen leren herkennen waardoor je je balans kwijt bent geraakt, op een goede en zuivere manier naar je relatie durven kijken en als belangrijkste, jezelf en de ander met respect en het juiste inlevingsvermogen benaderen en behandelen.

In elke relatie zullen er ups en downs zijn en dat is ook heel normaal. Soms echter zorgen de downs dat er een neerwaartse spiraal ontstaat waardoor de ups er nauwelijks meer zijn en ze ook als dusdanig niet meer herkend worden. Vanuit die disbalans is er geen goede communicatie meer mogelijk, de omgang met de ander vindt dan niet meer plaats vanuit een helder inzicht en compassie en er zal steeds meer disharmonie ontstaan waardoor je niet meer open staat voor elkaar. De meeste mensen hebben een druk bestaan dat voornamelijk door prikkels van buitenaf gevormd wordt. Hierdoor zijn eigen inzicht en relativeringsvermogen vaak niet meer zo goed vertegenwoordigd in de mens.

Wat doe ik voor je?

Mijn taak als therapeut is dan ook om de problemen, in welke vorm dan ook, tussen twee of meerdere mensen op een rijtje te zetten en te kijken waar nu werkelijk het probleem zit en belangrijker nog van waaruit het is ontstaan. Zodra dat een duidelijke vorm heeft, kunnen we de disbalans veranderen in de balans die nodig is om de relatieproblemen op een goede en juiste manier aan te pakken.

Contact

Mocht je problemen hebben met de communicatie tussen jou en je partner of anderen, heb je problemen in de omgang met je partner of andere mensen, heb je problemen met intimiteit, voel je je ondergesneeuwd of niet serieus genomen in je relatie, vind je dat je niet tot je recht komt als partner, als mens, heb je problemen met het je open stellen voor je partner en/of andere mensen, voel je je onzeker waardoor je niet helemaal jezelf durft te zijn of heb je problemen van welke soort dan ook die je in de weg staan om je relatie/relaties goed te krijgen en te houden dan kun je me altijd bellen om een afspraak te maken om even te kletsen. Je bent van harte welkom.

Je kunt een afspraak maken op tel nr: 06-30330429. Kan ik even niet aan de telefoon komen, laat dan een boodschap achter, dan bel ik je zo snel mogelijk terug.

Groetjes Marianne