Lief HSP mens,

De term HSP, hoogsensitief persoon, is bij heel veel mensen ondertussen bekend. Veel mensen hebben het er met elkaar over, lezen er over op internet of in boeken. Er is heel veel informatie over te vinden, en veel mensen zullen zich in de dingen die ze horen en lezen herkennen.
Misschien niet op alle punten, maar in ieder geval wel op veel. Dus als je het idee hebt dat je een hoogsensitief persoon bent dan kun je er overal informatie over vinden waardoor je een bevestiging kunt krijgen of dit werkelijk zo is. De lijst van fysieke en emotionele klachten die hiermee gepaard kunnen gaan is enorm. Die lijst met klachten kun je overal op internet vinden.

Maar wat ik veel belangrijker vind, wat doe je met die eventuele bevestiging en al die informatie? Na de bevestiging komt de volgende fase, de fase van hoe ga je er mee om, wat kun je er mee, hoe kun je deze sensitiviteit ten positieve van jezelf gebruiken, wat zijn de nadelen die je ondervindt en hoe ga je daar op de juiste manier mee om en nog heel veel meer aspecten waar je tegenaan loopt als je hoogsensitief bent. Informatie vinden is dus fase 1, met deze informatie omgaan is de tweede fase, eigenlijk de meest belangrijke fase. Want alleen met informatie en de wetenschap dat je hoogsensitief bent kom je er vaak niet uit en raak je juist steeds meer uit balans.

Bij de therapie die ik geef voor hoogsensitieve mensen gaan we kijken waar jouw knelpunten zitten die je op je pad tegenkomt als HSP mens. Ik kan je leren om met alle disbalans die het voor je geeft om te gaan. We gaan kijken hoe jij als individu het beste met jouw gaven/talenten of eventuele problemen die deze gaven en talenten opleveren, om kunt gaan. Hoe beter de balans is in wie je bent en wie je wilt zijn, des te beter kun je je eigen kracht gebruiken om te leven zoals jij dat graag zou willen.

Heb je problemen met specifieke aspecten van jouw hoogsensitiviteit dan kun je me bellen voor een afspraak 06-30330429.

Dan praten we erover en kunnen we kijken welke oplossingen er zijn voor jou om er zo goed mogelijk mee om te leren gaan. Wat nu misschien als een last voor je voelt, zal nadat je de balans hebt gevonden voelen als een bevrijding en iets waar je heel veel kracht uit kunt putten.
Schroom niet en bel als je problemen hebt met je hoogsensitiviteit, samen komen we er wel uit.

Groetjes Marianne